• Gymnastik for alle

Seneste nyt!

VIK Gymnastik afholder generalforsamling

Torsdag den 28. oktober kl. 19.00

på 2. sal i Springcenter
læs mere

Mandlig idrætsgymnastik

Hvad er Mandlig idrætsgymnastik

Hvad er Idrætsgymnastik
Idrætsgymnastik er den olympiske gymnastikart. En sport, der giver store udfordringer for det fysiske og det æstetiske, hvoraf det internationale navn ”artistic gymnastics”. Det kræver mange timers træning at kunne svinge i recken, springe over hesten eller at mestre styrken der kræves i ringene. Derfor indgår der også en høj grad af grundtræning i idrætsgymnastik, en grundtræning der både udvikler gymnastens balance, smidighed, reaktionsevne, koordination og styrke. Med træning i idrætsgymnastik får man hele pakken, da alle aspekter i kroppens fysiske formåen udfordres og trænes. Idrætsgymnastik er også sjovt og udfordrende - en sport, der er dybt fascinerende, både for gymnaster og tilskuere, noget der især kommer til udtryk med den store tilslutning af tilskuere ved de Olympiske Lege hvert 4. år.

 

Der konkurreres i følgende discipliner
Konkurrence er en vigtig del af idrætsgymnastik. Kvinder og mænd konkurrerer i forskellige discipliner og konkurrencerne udkæmpes både individuelt og for hold.

I Mandlig Idrætsgymnastik konkurreres i seks discipliner: Øvelser på gulv, bensving, ringe, spring over hest, parallel barre og reck. I de yngste rækker tilføjes en yderligere disciplin kaldet ”specialøvelsen” en disciplin hvor gymnasten udelukkende prøves i styrke, smidighed og koordination.

 

Idrætsgymnastikken er VIKs stærkeste konkurrencegren og VIK har i mandlig idrætsgymnastik holdt den danske mangekæmper titel 22 gange i løbet af de seneste 30 år, samt den danske holdtitel i de seneste 10 år.

Læs mere om de elitære resultater under klubbens historie i fanen ”om os”.

 

Følgende videoer give indtryk af mandlig idrætsgymnastik

 

Herrergymnasterne der har vundet det danske holdmesterskab de seneste 10 år.
Video

 

Unge 8-10 årige talenter
Video